ناراحتی قلبی ناشی از استرس
اضطراب یک احساس رایج است که اغلب قبل از جلسات، امتحانات، سخنرانی و ... به سراغتان می آید. علائم اضطراب شامل احساس عصبی بودن، تنش، تعریق و ناراحتی معده است. یکی دیگر از علائم رایج اضطراب افزایش غیر طبیعی ضربان قلب است که به آن تپش قلب نیز می گویند.
هنگام استرس، بدن آدرنالین ترشح می کند، هورمونی که به طور موقت باعث افزایش ضربان قلب و افزایش فشار خون می شود. فشار خون بالا می تواند باعث آسیب به دیواره رگ ها، ایجاد لخته خون و افزایش خطر حمله قلبی شود.
همه استرسها بد نیستند، اما استرس و اضطراب مزمن، که اغلب نتیجه نگرانیهای طولانی مدت، چالشهای پزشکی مداوم، یا داشتن استرس زیاد است؛ میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد و عوارض جسمی استرس را به وجود آورد. اگر احساس میکنید که «استرس» حالت هرروزه شماست، شما تنها نیستید. بر اساس یک نظرسنجی که در مارس 2022 توسط انجمن روانشناسی آمریکا (APA) منتشر شد، 87 درصد از بزرگسالان موافق بودند که دو سال گذشته بحران های زیادی را تجربه کردند.
برای دیدن مطالب بیشتر از مجله آرمانا دیدن نمایید.
عوارض جسمی استرس
مطالعات، بسیاری از مشکلات سلامتی مرتبط با استرس را پیدا کرده اند. به نظر می رسد استرس خطر بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی، بیماری آلزایمر، دیابت، افسردگی، مشکلات گوارشی و آسم را بدتر یا افزایش می دهد. در اینجا برخی از شایع ترین بیماری هایی که می توانند در اثر استرس ایجاد شده و بدتر شوند آورده شده است.
1- بیماری قلبی، از عوارض جسمی استرس
در حالی که هنوز این ارتباط از نظر علمی ثابت نشده است، مطالعات اولیه نشان میدهد که استرس مزمن و سطح ناسالم هورمونهای استرس ممکن است به بیماری قلبی کمک کند.
التهاب عضله قلب
استرس مداوم ممکن است به التهاب در سیستم گردش خون، به ویژه در عروق کرونر کمک کند. التهاب در شریان ها عامل اصلی ایجاد و پارگی پلاک در دیواره سرخرگ ها و حملات قلبی بعدی است.
افزایش فشار خون
وقتی استرس دارید، بدن شما هجوم هورمونهایی را تولید میکند که باعث میشود ضربان قلب شما سریعتر شود و رگهای خونی شما باریک شوند. این منجر به افزایش موقت فشار خون شما می شود. هنگامی که این اتفاق به طور مکرر رخ می دهد، به رگ های خونی، قلب و کلیه ها آسیب می رساند.
سایر عوامل خطر بیماری قلبی: استرس میتواند باعث شود که بخواهید بیش از حد غذا بخورید، سیگار بکشید یا ورزش نکنید، همه اینها از عوامل خطر بیماری قلبی هستند.
3- سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
IBS یک اختلال مزمن شایع است که روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث گرفتگی، درد، نفخ و اسهال یا یبوست می شود. مستعد این بیماری شدن می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود و بسیاری از افراد مبتلا به این عارضه متوجه می شوند که استرس یکی از آنهاست. در واقع، تقریبا 60 درصد از افراد مبتلا به IBS معیارهای یک اختلال روانپزشکی مانند اضطراب یا افسردگی را دارند. مبتلایان به IBS اغلب اختلالات خلقی مانند اضطراب یا افسردگی را تجربه می کنند. برخی از اختلالات خلقی نیز ممکن است به دلیل علائم IBS کنترل نشده ایجاد شوند.
استرس با افزایش حرکت و حساسیت در روده ها مرتبط است. از آنجایی که مسیرهای درد در سیستم عصبی مرکزی ما با فرآیندهای روده ما مرتبط است، استرسهای خارجی میتوانند علائم ناخوشایند روده را تحریک کنند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد استرس و اختلالات خلقی میتوانند میکروبیوم روده ما را تغییر داده و بر سیستم ایمنی بدن ما تأثیر بگذارند، که هر دو برای عملکرد مناسب روده مهم هستند.
استرس همچنین می تواند عملکرد سیستم ایمنی شما را تضعیف کند، که می تواند شما را مستعد ابتلا به بیماری های عفونی مانند سرماخوردگی کند. محققان آزمایشهایی را انجام دادهاند که برای آن گروهی متشکل از 420 داوطلب را در معرض ویروس سرماخوردگی قرار دادند و سپس آنها را قرنطینه کردند تا ببینند آیا بیمار شدهاند یا خیر.
دادهها که در سخنرانی اصلی کنگره بینالمللی پزشکی رفتاری در سال 2004 ارائه شد و در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، نشان داد که شرکتکنندگانی که از استرس کلی بیشتری رنج میبرند (از طریق نظرسنجیهایی در مورد رویدادهای استرسزای زندگی، استرس درک شده و خلق و خو اندازهگیری شد ) در واقع پس از قرار گرفتن در معرض احتمال بیشتری برای آلوده شدن به ویروس بودند.
درد گردن و شانه
وقتی فردی تحت استرس است، بدن خود را برای پاسخ دادن به استرس آماده می کند. این پاسخ می تواند باعث تغییرات فیزیکی در بدن شود. استرس از طرق مختلفی بر گردن و شانه ها تأثیر می گذارد:
- رگ های خونی در عضلات بزرگ را گشاد می کند تا اکسیژن رسانی سریعتر انجام شود.
- باعث می شود عضلات گردن، فک و شانه ها منقبض و سفت شوند.
- تنش را در عضلاتی که در پشت کمر شما قرار دارند افزایش می دهد.
- حرکت گردن و شانه را محدود می کند.
- درک شما از درد را افزایش می دهد و درد موجود را بدتر می کند.
5- قند خون بالا و فشار عصبی
وقتی احساس استرس می کنید، بدن شما می خواهد مطمئن شود که انرژی کافی برای مقابله با عامل استرس دارید. بنابراین، گلوکاگون و آدرنالین و همچنین گلوکز بیشتری از کبد شما آزاد می کند. سطح انسولین کاهش می یابد و هورمون های رشد و سطح کورتیزول افزایش می یابد که باعث می شود بدن شما نسبت به انسولینی که دارید کمتر حساس شود.
این بدان معناست که گلوکز بیشتری در جریان خون شما موجود است و سطح قند خون شما بالاتر است. سطوح بالای قند خون به طور مداوم می تواند سلامت شما را با علائمی مانند افزایش تشنگی و ادرار، تاری دید، سبکی سر، برافروختگی پوست و بی قراری به خطر بیندازد. برخی از مطالعات تا آنجا پیش می روند که نشان می دهد استرس شدید می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. یکی از این مطالعات دریافت مردانی که استرس طولانی مدت دارند، 45 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. برای درمان نارسایی قلبی به کلینک قلب و عروق جلفا مراجعه نمایید.
رسانه ما
:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0